Матеріально-технічне забезпечення

 

Матеріально-технічне забезпечення Гімназії №6 (згідно з ліцензійними умовами)

           

Загальна площа Гімназії №6 Олександрійської міської ради Кіровоградської області  становить 3544,8. Територія закладу  частково огороджена та утримується в задовільному стані, приміщення закладу типове, проектна потужність установи –   660  учнів.

   Заклад розташований за адресою: 28002, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул.. Знамянська, 1б. Школа знаходиться у комунальній власності. Стан будівель – задовільний, освітлення відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Навчання відбувається в одну зміну.              Заклад здійснює свою діяльність відповідно до Статуту, затвердженого відповідно до рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради Кіровоградської області №338 від 21 липня 2022 року «Про затвердження нової редакції Статутів окремих закладів загальної середньої освіти ».

Для реалізації освітнього процесу в гімназії  наявні 25 навчальних кабінетів,  спортивна зала, актова зала, їдальня,  майстерня, спортивний майданчик, футбольне поле та дитячий майданчик. Всі кабінети закладу забезпечені дротовим та бездротовим доступом до мережі Інтернет.                                                                                                                                                       З  25  навчальних приміщень  9 використовується для навчання учнів початкової школи, які оснащені робочим місцем вчителя та забезпечені дидактичним матеріалом для НУШ,  та   16 – для навчання учнів 5-9 класів. У навчальних кабінетах створені належні санітарно-гігієнічні умови для здійснення освітнього процесу. Дотримується режим провітрювання, проводиться вологе прибирання згідно з графіком. В достатній кількості є інвентар для прибирання приміщень, який промаркований та використовується за призначенням. У наявності миючі, дезінфікуючі засоби.                        Потреба підвезення дітей до навчального закладу вирішена за допомогою шкільного автобусу.                                                                                                                                                             Гімназія має методичний кабінет, кабінет психолога,  медичний кабінет,  кабінет директора, підсобні приміщення, приміщення технічного персоналу, роздягальні для учнів на уроках з фізичної культури, бібліотеку, майстерню.      

Кожен навчальний кабінет укомплектований меблями, відповідно до кількості дітей та їх вікових особливостей, класними дошками для кожної класної кімнати навчального кабінету.                     У закладі працює  2 кабінети інформатики, де встановлено 19 навчальних комп’ютерних комплексів з ліцензованим програмним забезпеченням. Всі комп’ютери знаходяться в локальній мережі та підключені до мережі Internet. Кабінети інформатики відповідають вимогам чинних Державних санітарних правил та норм влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30 грудня 1998 р. №9 та Положенню про кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій навчання загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 20.05.2004 р. №407.  

   Стан забезпечення сучасною комп’ютерною технікою відображено в таблиці:

1.

Усього ПК у закладі

26

Із них:

 

Робочі місця учнів в кабінеті інформатики

17

Робоче місце учителя інформатики

2

Робочі місця учителів

6

 бібліотека

1

2.

Принтери (принтер+сканер+ксерокс)

6

3.

Інтерактивні комплекси (інтерактивна дошка)

1

4.

Проектори

4

5.

Мультимедійний комплекс

1

6.

Ноутбуки, хромбуки

24

  

 Доступ закладу до мережі Інтернет надається провайдером ТОВ «НТ-Сервіс» зі швидкістю до 100 Мбит/с.

            Електронна адреса закладу: olznz_6@ukr.net

            Сайт закладу: http://ozzso6.kr.ua/  

            Для учасників освітнього процесу з ООП наявний пандус.